tirsdag, august 25, 2015

Dødsdømte sudanesiske pastorer satt fri

Her er dagens virkelige gladmelding! De to sør-sudanesiske pastorene, Peter Yein Reith og Yat Michael Rout (bildet), som fryktet dødsstraff er satt fri!

De er nå hjemme i Juba etter å ha sittet åtte måneder i fengsel i Khartoum på falske anklager. Advokatene deres har arbeidet iherdig for deres løslatelse. Etter å ha blitt sluppet fri ble de to pastorene kjørt fra Juba Internasjonale flyplass til en menighet i Hai Jebel i Juba, hvor de deltok i en takkegudstjeneste.

Ledere for den Den evangelisk-presbyterianske kirke i Sør-Sudan ønsket dem velkommen, og takket spesielt Moringstar News, som har gjort en formidabel innsats med å spre informasjon om de to fengslede pastorene. Arrestasjonen har vært omtalt i en rekke internasjonale medier og fikk etter hvert stor oppmerksomhet. De to ble nemlig arrestert uten grunn. Først etter en tid lød anklagene mot dem på spionasje. Dette ble så endret til at Reith ble anklaget for å ha 'etablert eller grunnlagt en kriminell organisasjon', mens Michael ble anklaget for 'å ha forstyrret offentlig ro'.

Faktum er at sudanesiske myndigheter lenge har trakassert de to og menighetene de har hatt ansvar for.

La oss takke Herren for det som har skjedd nå i og med denne løslatelsen og la oss fortsette å be for disse to djerve pastorene og deres menigheter.

Ingen kommentarer: