fredag, august 28, 2015

Pakistan: Kristen myrdet fordi han giftet seg med ei jente som var blitt kristen

Aleem Masih, en ung kristen mann ble myrdet av sin svigerfamilie, for å ha giftet seg med ei muslimsk jente som var blitt en kristen. Masih giftet seg med Nadia (bildet) i fjor etter at hun hadde bestemt seg for å konvertere fra Islam til kristen tro, hvilket er veldig sjeldent i Pakistan. Familien til Nadia var rasende over det som var skjedd, og truet med å ta hevn for det de så på som et svik.

Disse truslene førte til at Aleem og Nadia holdt seg i skjul, men de ble nylig oppdaget av de muslimske svigerforeldrene, og ble tatt til fange. Masih ble skutt og drept, mens Nadia ble skadet. Hun lever nå med truslene om å bli tatt av dage både fra sine foreldre, nærmeste familie og andre muslimer som vil hevne seg.

Aleem Masih ble bare 28 år gammel, Nadia er 23. Etter å ha giftet seg flyktet de til Narang Madi, som ligger omlag 60 kilometer fra Lahore. Det måtte de gjøre fordi foreldrene til Nadia truet med å truet med å organisere en menneskejakt for å finne dem og hevne skammen som datteren hadde brakt over dem etter at hun ble en kristen.

Det nygifte paret hadde da henvendt seg til Høyesterett i Lahore og bedt om politibeskyttelse på grunn av truslene. Familien til Nadia hadde også satt frem trusler mot familien til Aleem Masih.

30.juli mottok Nadias familie et tips om at det kristne ekteparet skulle besøke en lege i Khaliqnager, som ligger i Youhanabad området, den kvelden. Øyenvitner forteller at faren til Nadia, Muhammad Din Meo, sammen med hennes brødre, omringet kjøretøyet ekteparet satt i, dro dem ut og tok dem til fange. De ble tatt med til en bondegård i nærheten.

Faren og brødre torturerte så de to med slag og med spark, og skjøt deretter Aleem Masih med tre skudd. Det ene skuddet rammet ham i ankelen, det andre i ribbenet og det tredje rett i ansiktet. Nadia ble skutt i magen. Ekteparet ble så etterlatt der. Aleem var allerede død, og de trodde at de også hadde tatt livet av Nadia, men hun overlevde.

Nadia ble i all hast brakt til hovedsykehuset i Lahore, hvor hun kjempet for sitt liv på grunn av de skadene hun hadde pådratt seg. Legene fjernet to kuler fra magen hennes. Utenfor sykehuset samlet det seg en stor mobb med illsinte muslimer som var bevæpnet. De ropte anti-kristne slagord, og de hedret faren og brødrene som ville hevne sviket mot Islam.

Også utenfor politistasjonen samlet det seg en lignende mobb. Politiet har på sin side reist tiltale mot Nadias familie. Hun blir nå presset av den muslimske mobben om å droppe saken.

La oss be for den unge enken, som nå trues på livet, ene og alene fordi hun ble en kristen og giftet seg med en kristen mann.

Ingen kommentarer: