mandag, august 10, 2015

Djup takknemlighet og glede

Jeg kjenner på en djup glede og takknemlighet for at jeg fikk være med på Sommermøtet og Generalkapitlet til Ekumeniska kommuniteten i Bjärka Säby i forrige uke.

Glede og takknemlighet for å dele fellesskap og vennskap med så mange brødre og søstre, fra så mange ulike kirkesamfunn og tradisjoner. Komme sammen til daglige tidebønner, lytte til bibeltimer, foredrag, samtale rundt bordene. Lørdag deltok vi på en gripende dåp i Stangåen. Søndag  - i vakre Vist kyrka i Sturefors - gjentok jeg mitt løfte om å leve etter kommunitetens regel for nok et år, sammen med mange andre. Gudstjenesten var en fest fra begynnelse til slutt, med salmer, bønner, tekstlesning, preken, nattverdsfeiring og to som delte profetiske hilsener til de mange fremmøtte ved avslutningen.

Sammen med alle prestene og pastorene som deltok på denne samlingen i år sto vi rundt alteret og deltok på den måten som om vi alle var forrettende prest. Mens jeg sto der la jeg merke til to små jenter som kom frem for å bli bedt for av en av pastorene. Den ene hadde med seg bamsen sin! Pastoren, Tore Krogstad, bøyde seg ned til dem, hørte på hva som de ønsket å bli bedt for, og salvet dem så med olje og tegnet korsets tegn i deres panner. Det var så gripende. Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake.

Torsdag hadde jeg bibeltimen i Slottskapellet. Tema gav seg selv denne dagen, fordi det var Kristi forklaringsdag. Fredag hadde jeg gleden av å lytte til Anne-Lie Andersson, som leder bønnearbeidet i Filadelfiakirken i Oslo og lørdag holdt Liselotte J. Andersson bibeltimen. Om kveldene var det spennende å lytte til Samuel Rubenson, professor i kirkehistorie og prest i Den svenska kyrkan, som tok for seg noen av visdomsordene til ørkenfedrene.

Billedtekst: Peter Halldorf og jeg utenfor Vist kyrka søndag formiddag. Jeg kjenner på en djup takknemlighet for godt vennskap med Peter gjennom mange år nå, og for all den velsignelse han har gitt meg del i gjennom sine bøker og gjennom mange samtaler. Peter var også med på innvielsen av Kristi himmelfartskapellet, vårt bønnekapell på Eina. (Foto: Ivar Johnsen)

Ingen kommentarer: