mandag, august 31, 2015

Kirkeleder har opplevd at 8000 av hans medlemmer er drept

8.000 av hans medlemmer er drept. 70 prosent av kirkene er ødelagt. Flesteparten av pastorene står uten noen jobb.

Det opplyser den nigerianske pastoren og presidenten for kirkesamfunnet 'Church of the Brethren' i Nigeria, Samuel Dali (bildet) til Naji.com

'70 prosent av alle våre menigheter er blitt ødelagt i Adamawa, Yobe og Borno, over 8.000 av våre medlemmer er blitt drept og de 176 jentene som ble kidnappet i Chibok er er også våre medlemmer', forteller Samuel Dali.

Det er den islamistiske terrorgruppen Boko Haram som står bak.

Kirkebygningene er blitt ødelagt gjennom ulike terroranslag. Krigere fra Boko-Haram har hatt store vanskeligheter med å få kontroll over byene i de nordvestlige områdene av Nigeria, fordi den nigerianske hæren har sitt feste der. Men Boko-Haram slår til i målrettede angrep.

Siste uke slaktet Boko-Haram ned for fote minst 150 kristne i et raid mot den avsidesliggende landsbyen Kukuwa-Gari i den nordøstlige staten Yobe.

En av landsbybeboerne, Modu Balumi, forteller til nyhetsbyrået AFP at gruppen fra Boko-Haram begynte å skyte umiddelbart etter at de ankom landsbyen. Mange ble drept. Resten av landsbybeboerne løp for å komme seg unna. Mange tok seg ut i elva som hadde stor vannføring, og druknet.

La oss huske våre trossøsken i Nigeria i våre forbønner.

Ingen kommentarer: