mandag, august 10, 2015

Svensk bistandsarbeider drept i bilulykke i Niger

Den svenske bistandsarbeideren Esther Garvi (bildet), ble drept i en bilulykke i Niger onsdag kveld. Hun ble 34 år gammel.

Esther Garvi arbeidet for den svenske organisasjonen Eden Foundation, som ble grunnlagt av hennes foreldre i 1987. Bistandsarbeidet har ført til at tusenvis av familier har fått hjelp. Ester Garvi har selv sørget for at et 40-talls barn har fått skolegang.

Dødsulykken skjedde samme dag som Garvi kom tilbake til Niger etter ferieopphold i Sverige. Hun hadde bare en drøy mil igjen av kjøreturen fra hovedstaden Niamey til Zinder som ligger i den sørlige delen av Niger. Sjåføren har forklart at han måtte gjøre en unnamanøvre for å unngå å kollidere med en lastebil, men det hersker på det nåværende tidspunktet stor usikkerhet om hva som virkelig har skjedd. Det var flere i bilen da ulykken inntraff, kun Ester Garvi ble drept.

Jeg oppfordrer bloggens lesere til å be for familien til Esther Garvi i denne forferdelig vanskelige situasjonen, og for organisasjonen hun arbeidet for.

Foto: Mentor Medier.

Ingen kommentarer: