søndag, august 23, 2015

En troshelt fra Bagdad

Kan jeg få presentere en av mine troshelter? Hans navn er Maher Fouad (bildet), og er pastor for 'New Testament Baptist Church' i Bagdad.

På tirsdag detonerte en bombe bare noen få øyeblikk etter at pastor Fouad hadde kjørt menighetsbussen ut av garasjen den sto i. Rutene i bussen ble knust, men pastor Fouad og en diakon fra baptistkirken kom uskadd fra hendelsen. Bomben var plassert inne i garasjen. En mekaniker som arbeidet der, ble drept.

Terroren kommer stadig nærmere. Bagdad syder av uro, korrupsjon, en kontinuerlig konflikt med IS og det er vold over alt i hele Irak. Og volden er farlig nær pastor Fouad. Likevel har han bestemt seg for å bli. Til tross for dødstrusler fra islamistene vil han ikke flykte. Han blir hos flokken sin. Slik gode hyrder gjør.

Pastoren for baptistmenigheten i Iraks hovedstad er slett ikke ukjent med dødstrusler. Han er en djerv kristen som har drevet en kristen radiostasjon i Bagdad de siste 10 årene. I programmene har han forkynt evangeliet og bedt for folks ulike behov. Det er den eneste kristne radio-stasjonen i Irak, etter det jeg får opplyst.

Akkurat det har ført til at han har fått mange trusler om å bli tatt av dage fra de som ikke liker det de hører. Det er uklart om bomben som detonerte på tirsdag var myntet på pastor Fouad. Uansett viser dette hvor farlig det er i Bagdad for tiden. Det viser også hvilken pris pastor Fouad er villig til å betale for å kunne fortsette sin virksomhet.

Jeg vil gjerne oppfordre bloggens lesere til å be for Fouad og menigheten han er pastor. Be for radioarbeidet, at mange må komme til tro gjennom dem.

Ingen kommentarer: