mandag, august 17, 2015

Avhopper fra Nord-Korea: Tro inntil døden

Kim Eun Jin (bildet), klarte å flykte fra Nord-Korea i 2005 og er nå bosatt i Seoul, hovedstaden i Sør-Korea. I et intervju nylig sa hun at Nord-Korea er det farligste stedet på jord å være en kristen.

Hun er en av mange avhoppere fra Nord-Korea som forteller de samme grusomme historiene fra dette lukkede landet.

Kristne i Nord-Korea blir tvunget til å tilbe Gud i djupeste hemmelighet. Myndighetene i Nord-Korea sier at det finnes ingen Gud, og at den eneste som skal tilbes er landets ubestridte leder.

I intervjuet forteller Kim at hun er født i Pyongyang, hovedstaden i Nord-Korea, i en kristen familie. Selv om religionsfrihet er garantert i den nord-koreanske grunnloven er dette bare en illusjon. Familien måtte holde sin kristne tro strengt hemmelig.

Tusenvis av kristne er internert i fangeleire. Det finnes mange hemmelige troende. Når de blir avslørt blir de fengslet, torturert eller de rett og slett forsvinner. Flere er blitt henrettet offentlig, til skrekk og advarsel for andre.

'Men menigheten overlever ikke bare, den vokser', forteller Kim Eun Jin.

I følge beregninger fra US' Central Intelligence Agency, er omtrent to prosent - eller 480.000 - av den nord-koreanske befolkningen kristen.

Kim forteller at hun møttes med familien hver lørdag kveld, i et lite rom innerst i leiligheten.

'Vi måtte være musestille. Vi hvisket sammen når vi ba, sang salmer eller leste fra Bibelen. Ofte dekket vi til våre hoder slik at det skulle være minst mulig lyd'.

Kim ble ofte bedt om å holde seg utenfor leiligheten disse lørdagskveldene, slik at hun kunne varsle om det kom noen når resten av familien ba sammen. På disse møtene deltok også noen få venner.

'Vi hadde en Bibel hjemme. Bestemoren min, som var blitt en troende under tiden for det japanske imperiet, eide en kinesisk Bibel. Hun oversatte Bibelen for hånd til koreansk på små lapper. På den måten leste vi Bibelen, og vi fant styrke.

Ble oppdaget
I 1994 oppdaget de nord-koreanske myndighetene at faren til Kim drev en undergrunnsmenighet. Faren, og en onkel av henne, ble arrestert og endte opp i en av Nord-Koreas seks arbeidsleire.

'Faren min var skredder inne i byen, og politiet mistenkte at noe var på ferde. Vi tror at de plasserte avlyttingsutstyr inne i butikken og på klærne hans. Den dagen far ble arrestert var jeg på skolen, og jeg kommer aldri til å glemme den dagen. Han gav meg en god klem, som han pleide, og sa at jeg måtte være forsiktig. Ved frokost hver eneste morgen sa han at en dag ville myndighetene dukke opp og arrestere oss fordi vi var kristne. Han snakket om den prisen vi måtte betale en dag for vår tro. Vi husker at han sa ofte: Selv om jeg vil stå ansikt til ansikt med døden, vil jeg velge Jesus'.

Kim tviler på om faren fremdeles lever. Hun sier det slik:

'Alle vet hva som skjer når agenter fra myndighetene griper kristne. De kommer aldri ut av det levende'.

Hun legger til med tårer:

'Jeg vet at min far er i himmelen og ber for Nord-Korea og for min familie'.

Man antar at så mange som 200.000 mennesker befinner seg i arbeidsleire i Nord-Korea, og at 30.000 av disse er kristne.

Ber du for dem?

Ingen kommentarer: