lørdag, august 29, 2015

Menighetene må strekke ut en hånd og omfavne de som lider av mentale sykdommer

Kay Warren, som sammen med sin mann Rick, grunnla Saddleback Church, opplevde det mest grusomme en mor kan oppleve: I 2013 tok hennes daværende 37 år gamle sønn sitt eget liv. Nå sier hun at helsesystemet for mentalt syke i USA har brutt sammen, og oppmuntrer nå kristne til å omfavne de millioner av amerikanere som lider av ulike mentale sykdommer.

I en kronikk i The Huffington Post torsdag, skriver Kay Warren:

'Det er et trist faktum at det helsesystemet for mentalt syke har brutt sammen i USA. Jeg kan ikke si det sterkt nok. Det er ikke slik at mennesker ikke virkelig prøver, og heller ikke at det ikke finnes mennesker som virkelig er vidunderlige, medfølende mennesker, som arbeider med mental helse, men problemet er svært komplisert, og de fleste forsøkene på å hjelpe virker ikke alltid'.

Hun skriver videre:

'Menighetens sentrale forpliktelse er å være Jesu hender og føtter. Dette skulle innebære at menigheten kommer sammen med mennesker med psykisk sykdom og støtte deres familier. Hvis menigheten lever ut sin kall på dette området vil dens medfølende stemme i samfunnet stige, og ellers i nasjonen og verden'.

Kay Warren mener menigheten har det beste budskap å gi videre til mennesker som lever med mentale lidelser og deres familier.

1 kommentar:

Unknown sa...

Som en som selv lider av en angstlidelse setter jeg pris på at du tar opp dette emnet her på bloggen, det trengs fokus på dette.