mandag, august 17, 2015

Glimt fra Israel

Her kommer noen glimt fra Israel. Bildet viser pastor Faud Sakhnini, som fyller 90 år i år, sammen med sin kone Rose og et menighetsmedlem på en utflukt menigheten hadde lørdag.          

Faud Sakhnini har vært pastor for The Nasaret Baptist Church siden 1960! Snakk om trofasthet.

Dette er den eldste baptistmenigheten i Israel, og har vært modermenighet for mange andre menigheter i Galileaområdet. Pioneren for baptistenes arbeid i Israel var den nå avdøde, pastor Shukri Mousa Bishouti. Han kom fra Safaed i det øvrige Galilea, og hadde bakgrunn fra den gresk-ortodokse kirken. Etter å ha fullført sine studier startet han opp et menighetsarbeid i Nasaret. Et menighetsbygg ble reist i 1926 og innviet til Herren. Etter at Mousa hadde trukket seg tilbake fra aktivt menighetsarbeid på grunn av alder, holdt menigheten på å måtte legge ned sin virksomhet. Årsaken var at det ikke fantes lokale ledere til å ta over. Sørstatsbaptistene kom dem til hjelp, og i 1950 kom Dwight L. Baker til Nasaret som utsending fra Sørstatsbaptistene.

På denne tiden arbeidet Faud Sakhnini som lærer for en skole menigheten drev i Nasaret. Siden Baker ikke kunne arabisk, ble Faud Sakhnini en svært viktig medarbeider, og det var de to som reorganiserte menigheten.

Denne baptistmenigheten har helt siden starten hatt et ønske om å plante nye menigheter i Galilea, og som et resultat av dette arbeidet er følgende menigheter blitt grunnlagt: Baptistmenigheten i Yafa i Nararet, i Kana i Galilea, i Turan, Rama og Akko. Flere av dem er blitt startet av unge mennesker fra modermenigheten i Nasaret, som har begynt et pionerarbeid.

Fire personer som har gått på møtene i Baptistmenigheten i Kana ble døpt denne helgen. Dåpsforretter var lederen for Sammenslutningen av Baptister i Israel, Hani Billan. En av de som ble døpt var hans sønn Naaman. De ble døpt ved døperstedet i Jordan.

Baptistmenigheten i Kana i Galilea har nylig hatt sin årskonferanse, med stor oppslutning.

La oss huske våre trossøsken i Israel i våre forbønner. Vi har kontakt med en annen baptistmenighet i Nasaret - Hjemmet til Jesus kongen - som ledes av pastor Saleem Shalash. Jeg kommer tilbake med mer fra hans menighet på et senere tidspunkt.

Foto: Baptists in Israel/Facebook.

Ingen kommentarer: