søndag, august 16, 2015

Når man gir Gud alt

Denne søndag formiddag taler jeg på det tradisjonelle 'Skumsjø-stevnet', som arrangeres av Misjonssambandet og Frikirken. I forbindelse med prekenforberedelsene leste jeg litt i Heidi Baker's bok: 'Drevet av kjærlighet', som ble utgitt av Prokla-Media i 2009.

Jeg ble så grepet av historien om pastor José fra Maputo fra Mosambik. Det er han du ser i rød t-skjorte på bildet. Tema for min preken er 'Jesu motivasjonsfaktor'. Hva var det som gjorde at Jesus holdt ut lidelsene og korset?

Jeg lar spørsmålet stå åpent her, men vil gjerne få dele historien om pastor José.

Heidi Baker forteller:

'En annen av heltene mine er pastor José fra Maputo. I mange år var vi sammen om å lede Zimpeto-menigheten vår. I dag er pastor José leder for tusenvis av menigheter. For noen år siden så jeg ham legge seg ned på det skitne betonggulvet i kirken vår, og med ansiktet i støv og sand lå han og hulket. Hellige Simeon sa en gang at tårer er et tegn på Den Hellige Ånds nærvær. Jeg stod og så på at denne mannen gråt dammer av tårer.

Til slutt spurte jeg pastor José hvorfor han gråt og jeg fikk til svar:

'Jeg er så glad, så veldig glad. Gud har akkurat sagt at jeg skal gi bort alt jeg har',

'Du har jo ingen ting', tenkte jeg. 'Du bor i et blikkskur'.

Jeg visste at rottene kom inn til dem om nettene og gnagde på det de fant - til og med på tærne til han og kona. Men jeg hadde aldri hørt noen av dem klage... Tre dager etterpå fortalte byggelederen vår at pastor José hadde gitt bort hver eneste ting han eide til de fattige. Dette er en mann med sann autoritet som bare kan vinnes gjennom ydmykhet og trofasthet overfor Gud. Pastor José er ydmyk av hjertet. 

Et team fra Australia kom for å hjelpe oss. De ante ikke hva som foregikk, men så bare at pastor José gråt innfor Gud og gikk flere mil hver dag for å elske de fattige og barna. 

'Vi vil bygge et nytt hus til deg', sa de til ham. Og gjett hva pastor José gjorde! Han fylte opp det nye huset  med forlatte og foreldreløse unger og gjorde dem til sine.

Når du søker himmelens rikdommer først, betror Gud deg rikdommer på jorden også'.

(Heidi Baker: Drevet av kjærlighet. Prokla-Media, side 60-61)

Ingen kommentarer: