torsdag, august 25, 2011

Viktig om bloggen

Jeg får stadig spørsmål om alle bloggartiklene er representative for mitt personlige syn. Slik er det ikke. Flere av blogginnleggene er nyhetsmedlinger og reportasjer, som ikke nødvendigvis representerer bloggforfatterens personlige syn. Disse artiklene er tatt med fordi de har allmen interesse, eller fordi de er med på å belyse viktige anliggender som er oppe i tiden eller som del av en pågående diskusjon om viktige trosanliggender. Innimellom disse finnes det blogginnlegg hvor jeg skriver om mer personlige ting, eller gir uttrykk for mitt ståsted i ulike saker.

Jeg skriver også om ulike kirker og trossamfunn, og forsøker å speile noe av det som skjer innen- og utenlands i disse sammenhengene. Gjennom et stort kontaktnett, blant annet innen den internasjonale bønnebevegelsen, får jeg tilgang på nyheter som ikke vanligvis finnes i andre medier. Dette betyr ikke at jeg nødvendigvis deler det teologiske synet disse menighetene eller trossamfunnene står for.

Som det fremgår av presentasjonen av denne bloggen bekjenner jeg meg til den apostoliske trosbekjennelsen, og Lausannepakten. Denne pakten finner du gjengitt her:

http://www.lausanne.org/no/covenant

Jeg har også sluttet meg til Cape Town erklæringen, som du finner her:

http://norme.no/aktuelt/detaljer/cape-town-erklaeringen-paa-norsk/

På bloggen finner du også en rekke linker. Disse har jeg lagt til fordi jeg finner dem interessante, uten at jeg dermed innestår for innholdet.

Vårt arbeid med retreater og seminarer er økumenisk, og disse gir ikke uttrykk for et bestemt kirkesamfunns syn i spørsmål som skiller oss, f.eks i spørsmål knyttet til dåp eller nattverd.

Ingen kommentarer: