tirsdag, august 16, 2011

Sommertreff gav nye impulser til kroatiske pastorer

1.-8. august ble det arrangert et sommertreff for kroatiske baptistpastorer og deres familier i Cinta. Dette er en viktig samling, både på grunn av fellesskapet pastorene imellom, men også fordi denne samlingen er et påfyll for deres eget vedkommende med god bibelundervisning.

Årets gjestetaler var Dr Gary Nelson fra Canada. Nelson, som selv er misjonær, arbeider for tiden som direktør for Tyndale University College og Tyndale Seminar. I mange år tjente Gary Nelson som pastor for ulike baptistmenigheter i urbane strøk av Canada, og som sekretær for Canadian Baptist. Gary Nelson talte om behovet for å finne ut hva Gud holder på med, og gå med Ham! Han talte om å bli som Maria som la alle de "viktige tingene" tilside, for å være sammen med Jesus og oppfordret de kroatiske pastorene til å ta vare på de Gudgitte øyblikkene, og ta seg tid til å være sammen med Jesus, og høre fra Ham.

Den siste søndagen av sommerleiren var satt av til bønn og vitnesbyrd, hvor man delte med hverandre hva Gud gjør i den enkeltes liv for tiden. Daniel Noble vitnet om hvordan de hadde opplevd Guds ledelse når det gjaldt kjøp av en bygning, som skal brukes som menighetslokale i Dubrava, i nærheten av Zagreb. Pastor Peter Chicks fra baptistmenigheten i Novi Sad og Vojvodina fortalte gripende om Gud gjorde i livene til enkeltpersoner og lokalsamfunn i de vanskelige tidene de opplever nå.

Ingen kommentarer: