fredag, august 26, 2011

21 husmenighetsledere fra Indre Mongolia arrestert

15 husmenighetsledere fra to avsidesliggende regioner i Kina har vært fengslet siden midten av juli. Lokalt politi har gitt lovnader om at de skal bli løslatt så snart deres familier betaler det kravet politiet har fremsatt. Om ikke det skjer har de truet med å sende de 15 husmenighetslederne til arbeidsleire.

Det hele begynte 26. juli da politiet stormet et møte i byen Wuhai som ligger i Indre Mongolia, hvor mer enn 20 menighetsledere fra Wuhai og Ningxia provinsen Shizuishan, var samlet for å legge opp sommerens menighetsaktiviteter. Politiet belagla også alt som var inne i lokalet, ikke bare Bibler, men også bambusmatter som de troende bruker til å hvile på mellom møtene! Tilsammen ble 21 personer brakt inn for retten, og anklaget for "å bruke en kult-organisasjon underminere nasjonal lov". Bildet er en faksimile av anlageskriftet. Før de 21 skulle føres til fengslet i Wuhai ble de kroppsvisitert. Seks av de var gamle menn og hadde så dårlig helse at fengslet ikke ville ta imot dem. Disse seks ble sluppet fri.

De 15 resterende ble holdt fengslet i 15 dager. Først da fikk deres familier vite at saken deres var oversendt påtalemyndighetene, og familiene fikk fortalt at om de betalte 50.000 yuan eller nesten 43.000 norske kroner, skulle de bli løslatt. Da familiene kom med pengene, ble saken sendt tilbake til politiet. Nå krever politet enda mer penger for å løslate dem.

Til dags dato sitter følgende fengslet:

Elleve fra Wuhai – Menighetsleder Dong Zhen, Ren Xitao, Mu Liandi, Mu Guilian, Ning Yuncai, Mi Lili, Huang Xiulian, Uncle Ye, Hao An, og søster Ding, Yu Baojie.

Fire fra Shizuishan – Dong Yanxia, Zhang Mingfeng, Zhang Shuxia, Da Yumei.

Vi ber om forbønn for disse elleve, deres familie og menigheter.

Ingen kommentarer: