fredag, august 19, 2011

Russisk pinseleder død

Lederen for de uregistrerte pinsevennene i Russland, Ivan Fedotov (bildet), døde i går kveld på sykehus på grunn av hjerteproblemer. Han ble 80 år gammmel. Like til det siste har han vært aktivt med i menighetsarbeidet. Så sent som for en uke siden deltok han på en konferanse i Ukraina.

Den uregistrerte pinsebevegelsen i Russland er nok ikke så kjent som de uregistrerte baptistene. Men de finnes, og har samme begrunnelse for ikke å la seg registrere som baptistene har det.

Ivan Fedotov tilbrakte 18 år av sitt liv i fengsel på grunn av sin tro på Jesus. Når han ble satt fri i 1972 fikk han ikke lov å bosette seg i Moskva, men ble forvist til den lille byen Malojaroslavets, som ligger 13 mil sørvest for Moskva. Dermed trodde de kommunistiske myndighetene at Fedotov var parkert og ikke kunne gjøre mer skade på det ateistiske regimet. Men der tok de kommunistiske myndighetene grundig feil. Siden Fedotov ble løslatt har han bygget opp en stor forsamling på over 500 døpte medlemmer, og 1000 barn. De driver et stort menighetsarbeid med ulike arbeidsgrener, og er blant annet sterkt engasjert i sosialt arbeid.

Ingen kommentarer: