mandag, august 15, 2011

Tre generasjoner pastorer holder fast ved dette: For Gud er alt mulig! Del 3


Som jeg skrev i den forrige artikkelen ble familien Lema ønsket velkommen som medlemmer i First Baptist Church, eller Immanuel Baptist Church (bildet), i Madrid, hvor David Lema's far ble pastor for den cubanske gruppen. Lema familien kom til Spania i 1969, mens baptistmenigheten i Madrid ble organisert åtte år tidligere, i 1961. Menigheten ble grunnlagt for å nå den engelsktalende delen av Madrids befolkning med evangeliet, og mottok støtte fra misjonsstyret hos Sørstatsbaptistene i startfasen og frem til 2002. Til å begynne med var denne menigheten et hjem for hundrevis av amerikansk militært personell og ambassadeansette. I dag er dette en flerkulturell menighet med over 35 ulike nasjonaliteter representert.

Men det var ikke enkelt for cubanere å kunne få innpass i verken Spania eller menigheten. Det er en generell mistenksomhet om hva de representerte. På den tiden trodde mange at cubanerne ville "overta", og dette førte blant annet til at cubanere i begynnelsen ikke hadde stemmerett i menigheten. Men det endret seg.

Det var her i Spania at David Lema skulle møte henne som skulle bli hans kone, Milvian. Han var syv, hun var fem! Hennes bestefar hadde vært pastor for Second Baptist Church i Santiago på Cuba. Da de ble sammen 16 år senere, sa de spøkefullt at det ikke var "kjærlighet ved første blikk", fordi de jo hadde sett hverandre så lenge. De giftet seg i 1989 og har tre barn sammen, David, 19; Christine, 16; og Mark, 9. Begge ektefellene har samme lidenskap for Guds rike.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: