torsdag, august 25, 2011

Svensk baptist tiltalt for protestaksjon mot flyktningepolitikken

I Örebro Tingsrett denne uken sitter en ansatt i Evangeliska Frikyrkan's ungdomsarbeide tiltalt for å ha lenket seg fast til Migrasjonsverket i protest mot tvangsutsendinger av asylsøkere.

24 år gamle Tomas Lundström (bildet)
var sammen med tre andre personer, da han ble arrestert av politiet, men det er bare Lundström som står tiltalt. De to andre nektet å oppgi sine navn. Bak aksjonen mot Migrasjonsverket står en gruppe som kaller seg "Frie Baptister". Lundström er også en av lederne bak den kristne ungdomsfestivalen Frizon, men det er verken i egenskap av sitt arbeide som ungdomsarbeider i Evangeliska Frikyrkan eller i Frizon, Lundström har engasjert seg i den svenske asylpolitikken. Det er da også som privatperson han nå står tiltalt.

De frie baptistene er ikke en organisasjon eller en bevegelse, men en aksjonsgruppe. Medlemmene har hentet inspirasjon fra den baptistiske tradisjonen, hvor frikirkepionerene blant annet valgte å bryte med loven for å bryte opp Den svenska kyrkans religiøse monopol. De frie baptistene samarbeider med andre grupper som har lignende mål som dem: 'Aktion mot deportation' og 'Ingen människa är illegal'.

Jeg synes det er flott at kristne engasjerer seg for andre menneskers skjebne på denne måten. Noen må være stemme for de stemmeløse, og Lundström viser i god baptistisk tradisjon at man kan gjøre noe ved å bruke ikkevoldelige metoder og sivil ulydighet.

For mer se:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=273972

Foto: Nettsiden til Frizon.

Ingen kommentarer: