mandag, august 15, 2011

Russiske baptister saster på å bygge sterke lokalmenigheter



Alekseij Smirnov (bildet), presidenten for Den russiske unionen av Evangeliske Kristne/Baptistene ble nylig intervjuet i "The Voice of Truth", som utgis av The Slavic Baptist Church i Spokane, USA. Her forteller han om seg selv:

Han ble født i 1955, og vokste opp i en kristen familie i Dedovsk, som hører til Moskva-regionen. Baptistmenigheten som familien tilhørte kom sammen i hjemmet til Smirnov, så han ble med på deres møter helt siden han var en liten gutt. Da Aleksej Smirnov var seks år gammel, ble hans far arrestert på grunn av sin tro, for første gang. Han ble sendt til Sibir. Det ble starten på en vanskelig tid for familien. I 1973 kom det til et vendepunt i livet til Alekseij. Han møtte Herren på en radikal måte, og han bestemte seg for at han deretter ville følge Jesus helhjertet. Etter hvert ble han leder for menighetens ungdomsarbeid, og han begynte å evangelisere på gatene. Han grunnla så en menighet, og gikk inn i tjenesten som pastor, med alt hva det fører med seg. Aleksej Smirnov har også arbeidet i avdelingen som har ansvar for alle pastorene som er tilsluttet denne baptistunionen i Russland. Han giftet seg i 1978, og er far til seks sønner og tre døtre.

Til den amerikanske avisen forteller Aleksej Smirnov at det viktigste arbeidet som de russiske baptistene holder på med for tiden er å bygge lokale menigheter.

"Vårt arbeid er konsentrert om å grunnlegge og bygge lokale menigheter, trene og innsette eldste, verne om enheten i menigheten og se menigheten bygget opp som et bønnens hus for alle nasjoner. Vi ønsker å bruke våre ressurser på en slik måte at den lokale menigheten skal få innflytelse, ha et solid bibelsk fundament og være organisert på en ordentlig måte," sier Smirnov i intervjuet.

Han er også svært opptatt av misjonsarbeidet:

"Nye menigheter må plantes, og kraftsenteret i dette arbeidet, ligger i de regionale sammenslutningene våre. Det er ikke mulig å organisere dette arbeidet på en god måte fra Moskva."

I intervjuet kommer også Aleksej Smirnov inn på hvordan baptistene blir ansett i dagens Russland. De var jo lenge sett på som en farlig sekt, og opplevde å bli sjikanert og i kommunisttiden også fengslet og drept:

"Vi er i en bedre posisjon enn enkelte andre kristne grupper, på grunn av den historiske konteksten. Vi har vært her lenge. Dette er en fordel vi har. En annen er at vi forkynner evangeliet kompromissløst, og uten å forvrenge det. Det gjør at vi er mer akseptert i dagens russiske samfunn. Det er en vekst i enkelte karismatiske menigheter, som bygger mye på følelser, men det er også mange som forlater disse sammenhengene når disse følelsene ikke er like sterke. Hos oss er det en større stabilitet hos medlemmene."

Ingen kommentarer: