lørdag, august 13, 2011

Evangelisk kirke får offisiell godkjenelse i Algerie

Endelig kommer det gode nyheter fra Algerie. Som jeg tidligere har skrevet om på bloggen pågår det en sterk vekkelse i landet, hvor tusenvis er kommet til tro. Vekkelsen har vært så sterk at myndighetene i landet tidligere i år, varslet at de ville stenge alle kirkebyggene til de som var berørt av vekkelsen. Men det nytter å be! Og de kristne i Algerie har fastet og bedt.

For bare få år siden sammenlignet den algeriske ministeren for religiøse saker, Abdallah Ghoulamalla, "evangelisering med terrorisme". Men nylig ble lederen for Den protestantiske kirken i Algerie, Mustapha Krim, innkalt til Innenriksdepartementet og fikk beskjed om den organisasjonen han leder er godkjent av myndighetene. Det er den spanske avisen El Pais som skriver dette. De siterer Krim som sier: "Dette er gode nyheter. I prinsipp kan vi utvikle vår virksomhet som vanlig."

Tidligere var det bare Den romersk-katolske kirke som hadde myndighetenes godkjennelse. Nå har for første gang en protestantisk kirke godkjennelse fra de muslimske myndighetene.

Les mer her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=272502

Bildet er fra et møte i en evangelisk menighet i Algerie.

Ingen kommentarer: