torsdag, august 11, 2011

Unnslapp dødsbomben i Oslo - ble døpt



Det er fortalt mange historier om de som ble rammet av den grusomme tragedien i forbindelse med terrorbomben i regjeringskvartalet og massedrapene på Utøya. Her kommer en historie som er helt annerledes enn de vi har lest om til nå.

Dette er historien om Mina Bakhtar (bildet), opprinnelig fra Iran, som arbeidet i kantina på Regjeringsbygget, og som gikk tidlig hjem den 22. juli. Det reddet hennes liv.

For 10 år siden kom Mina Bakhtar til Melbu. Møtet med en evangeliseringsbåt gjorde at hun fikk et livsforvandlende møte med Jesus. Ikke lenge etterpå ble også en venninne frelst. Men det la seg ikke slik til rette den gangen at hun ble døpt. For fem år siden flyttet hun til Oslo og fikk jobb som leder av kantinen i Regjeringsbygget. Skjebnedagen 22. juli gikk hun tidligere hjem enn vanlig og berget livet.

Nå var tiden kommet for å la seg døpe! Mina Bakhtar insisterte på å reise tilbake til Vesterålen. Det var her hun hadde funnet Jesus som sin Frelser og Herre. Pastor Øystein Lode i baptistmenigheten Nytt Liv på Sortland ble bedt om å forrette dåpen.

De som overvar den høytidelige dåpshandlingen ble alle sterkt grepet av hennes vitnesbyrd.

Hun vitnet også om hvordan de to nyfrelste var de eneste som fikk innvilget sin søknad om asyl da hun så tilbake på tiden hun bodde på Melbu. Alle andre fra Iran fikk avslag, men Gud hadde nok en annen plan for Mina. Pastor Lode bad en velsignelsesbønn over henne og hun dro lykkelig og nydøpt tilbake til sin tjeneste i Oslo. Hun blir tillagt Lys i Nord, baptistmenigheten på Sortland inn til hun har funnet et fellesskap i Oslo.

2 kommentarer:

Jens Thoresen sa...

Dette rører meg djupt. Gud har ein agenda med iranarar i denne tida, både i heimlandet og i diaspora. Har aldri møtt nokon som er så opne for Jesus som desse. Må Herren velsigna og vara Mina, og bruka henne sterkt også i møte med oss litt gjenknappa nordmenn.

Bjørn Olav sa...

Til "Broder i Kristus (Roger)". Innleggene dine med krasse angrep på andre kommer ikke på trykk. Du kan ta kontakt med meg via bolahans@online.no om det er noe du ønsker å meddele meg,