tirsdag, august 16, 2011

Muslimer vinnes èn for èn i russisk republikk

I de senere år er det blitt sagt at den djupe åndelige lengselen man kunne finne tvers over det veldige russiske riket, er ikke så merkbar lenger. Det er blitt vanskeligere å se frukt av det arbeidet som gjøres for å finne mennesker for Guds rike. Årsakene til dette er mange, ikke minst har materialismen fått gripe tak om mange. Den den åndelige lengselen er der, også på de stedene hvor jordsmonnet er hardere.

Pastor Andreij Yaroschuk vet mye om det. Han arbeider som misjonær i et av Russlands muslimske regioner. Av sikkerhetsmessige årsaker oppgir jeg ikke hvor dette er. Menn, kvinner og barn som kommer til tro på Jesus i disse områdene må gjerne betale en høy pris for å gjøre det. Forfølgelsen er hard. Likevel drar Herren mennesker til seg - en for en.

Andreij har fortalt historien om Gulnas, en enslig mor.

Gulnas kommer fra en muslimsk familie, men familien levde ikke et strengt muslimsk liv i følge Koranen. I området hvor Gulnas bor finnes det en baptistmenighet. Constantine og Marina, som tilhører denne menigheten, inviterte Gulnas til å bli med på en bibelstudiegruppe. Gulnas fortalte dem at hun liker slike sammenkomster, og den anledningen det gir til å snakke om Gud, hvordan man kan søke Ham og forstå Ham. Så Gulnas stiller ofte spørsmål i gruppen, og tar aktivt del i samtalene.

Nå har hun også begynt aktivt å ta del i søndagens gudstjeneste. Menigheten ber nå om at hun må ta neste steg, og ta imot Jesus som sin Frelser og Herre. Men Gulnas støter på problemer fra sine foreldre, som anklager henne for å forlate sin tro. Kanskje du som leser dette kan være med på å be om at Gulnas må få mot til å ta steget og bli en kristen?

Andreij har stor tro på smågruppenes betydning. Gudstjenestene er for korte (!) mener han, det er så mange spørsmål folk har, og smpgruppene gir anledning både til å samtale om dem, men også gi deltagerne mulighet til å stifte bekjentskap med det kristne fellesskapet. I smågruppene kan man også drive med disippeltrening.

Andreij forteller også om Irene, som har begynt å gå i kirken. Hun fortalte også en venninne om det Gud gjorde i hennes liv, og denne venninnen ble også interessert. Også hun begynte å gå på møtene. Hun begynte å stille spørsmål, og Andreij fortalte henne om Jesus. Så viste det seg at hun hadde en sønn, som også var interessert i å vite mer om Gud. Nå planlegger hun også å ta med seg sønnen sin på møtene. Be for Irene, venninnen hennes og sønnen, og for Andreijs viktige arbeid i dette landet.

Ingen kommentarer: