torsdag, august 25, 2011

Be for familien Cherry som har mistet sin sønn i Benin

Eric og Martha Cherry (bildet), har betalt den høyeste prisen for å nå andre med evangeliet. Deres eneste sønn, Christopher, døde en av de siste dagene av cerebral malaria. Familien Cherry er utsendinger fra Grace Christian Fellowship, en anabaptistisk menighet i Bainbridge, New York til Benin i Vest-Afrika. De kom til Benin i 2007.

Etter en kort periode i Parakou, følte de Herrens kall til å begynne et pionerarbeid blant Dendi-folket i den nordligste delen av Benin. Dette er en folkegruppe som Cherry-familien opplevde at Gud la på deres hjerte for syv år siden. De flyttet derfor til landsbyen Karimama, som ligger langs Niger-elven, omkring fem til åtte timers kjøring - avhengig av årstiden - fra Parakou. Fra stuevinduet kan de se de lave fjellene i Niger, som ligger mindre enn tre kilometer lenger nord.

Navnet 'Dendi' betyr 'de som følger elven'. Det er den tredje største elva på dette svære og mørke kontinentet, og har sin opprinnelse langt unna i Sierra Leone og passerer gjennom Sahara ørkenen og Timbuktu. Dendo-folket og sine nære slektninger Zemas-folket, er spredt rundt omkring i det nordlige Benin og det sørlige Niger. Familien Cherry er også omgitt av folkegrupper som Gourmanchema, Xanga, Hausa og Fulani. Dendi-folket er følger strengt islamsk tro og skikker, men dette er også hovedkvarteret for voodoo-praksisen, som har en sterk tilhengerskare her.

Jeg oppfordrer bloggens lesere til å be for familien Cherry i deres sorg og nød. Be om beskyttelse for resten av familien mot denne sykdommen.

Ingen kommentarer: