onsdag, august 17, 2011

Kristi kropp - kalt til å være Treenighetens fellesskap, del 1

Vi skal i denne nye artikkelserien se på kirken som Treenighetens fellesskap, og vi begynner med dette:

1. "Kirken er dette grunnleggende: et fellesskap samlet rundt Jesus."

Det er Howard Snyder's definisjon. Og jeg synes den er god. Så legger han til, og da blir det enda bedre:

"Dette fellesskapet er inkarnert - det er, eksisterende i kjøtt og blod, fordi Jesus er inkarnert. Gitt Treenighetens realitet, er kirken essensielt sosial og relasjonell, bundet sammen i gjensidig kjærlighet og selvgivende gjensidig avhengig av hverandre, på grunn av Jesus."

Howard Snyder, professor ved Tyndale University College and Seminary, og tidligere rektor ved en teologisk høgskole i Brasil, er smertelig klar over at kirken ofte ikke synlig har kroppsliggjort denne essensielle realiteten. "Men," sier Snyder, "Bibelen legger konstant vekt på at vi skal leve inn i og ut denne realiteten." Som apostelen Paulus skriver:

"... at dere vandrer slik det er verdig for det kall dere er kalt med ..." (Ef 4,1)

Kirken er fundamentalt dette: fellesskapet av Jesu disipler, et missionalt fellesskap, hvis liv, værende og misjon er grunnet i Treenigheten og dermed i Guds misjon.

(fortsettes)

1 kommentar:

Broder i kristus sa...

Tro når flere våger å se i Guds Ord og finner hva Paulus arbeider med.Hadde han sett seg som håpløs og kraftløs ville Guds ord vært noe helt annet. Paulus jager mot bilde inne i seg som han fornemmer men ikke helt klarer å gripe men hver dag så kjemper han mot egoet i lemmene som vil sitt eget.Men Paulus kjenner at det oppreiste menneske finnes inne i han så kampen er ikke å skade men å vokse inn i Jesus for han viser Paulus bildet som han jager mot. Dette har alle hellige som går på dypet funnet kristus natur ligger fra edens hage å venter på å komme frem i mennesket. Bare dem som tar opp kampen med korset er Jesus verdig for dem har drept alt som stenger for det nye mennesket som lever med Jesus.La ikke ego fordømme og klandre så kraften visner i lemmene ,se mot Jesus som ser deg som en lidende i fravere fra han så kast deg mot det gode i deg så det kan glede og tale med Herren.