lørdag, august 20, 2011

Menighet avsatte en uke til bønn 24 timer i døgnet - skapte nytt liv


"Det var som om vår kirke hadde blitt et lite kloster, som sprutet av Den Hellige Ånds liv, de helliges bønner, såvel som åndelige samtaler, og all denne utløselsen inn i vårt fellesskap og i vårt hverdagsliv."

Slik beskriver James Faddes, pastor for Leslie Baptist Church i Fife i Skotland (bildet), den bønnens atmosfære som finnes i den gamle ærverdige baptistkirken etter at de startet opp med bønn 24 timer syv dager i uken.

"Bønn 24/7 har brakt hele menigheten sammen for å søke Åndens ledelse for de veivalgene vi står overfor med tanke på fremtiden," forteller pastor James Faddes.

Han trodde en slik bønnesatsning for menigheten ville innebære at noen få av medlemmene ville ta del, og så bytte på med hverandre, en for en, slik at døgnet ble fylt opp. Men der tok pastor Faddes feil! Menigheten grep dette på en slik måte at de hadde flere personer på hver eneste bønnevakt og det var ikke noe problem med å få fylt opp hele døgnet alle dagene i uken som var avsatt til dette.

I et eget rom av kirken ble det hengt opp ulike bønneoppgaver (se bildet), slik at de som ba kunne ta del i det sammen. Etter hvert som uken gikk ble det stadig hengt opp nye bønneemner her. Bønneuken i Leslie Baptist Church skapte slik liv og lengsel etter mer av Gud, at det ikke blir siste gangen menigheten avsetter en hel uke i bønn døgnet rundt.

Ingen kommentarer: