fredag, august 05, 2011

To bønnebegjær for forfulgte kristne i Usbekistan og Nagorno Karabakh

De uregistrerte baptistene i Russland har sendt ut to bønnebegjær. Det ene er for Tokhar Khaidarov fra Usbekistan. Han er fra byen Gulistan. Helt fra første dag etter at han tok imot Jesus som sin Frelser og Herre, har en opplevd forfølgelse fra sin slekt. Han har mottatt en rekke trusler om at de skal få satt ham i fengsel. Men Tokhar elsker Herren med hele sitt hjerte, og til tross for truslene, har han fortsatt å gå regelmessig til kristne møter.

18. januar i fjor ble han arrestert. Politiet ransaket hans hjem og påstår at de fant narkotiske stoffer der. Anklagene er fabrikerte. Det finnes ingen sannhet i noen av anklagene som rettes mot ham. I en rettsak 9. mars ble han ikke uventet funnet skyldig og dømt til 10 års fengsel. Det til tross for at politiet i retten ikke kunne legge frem noen bevis for at de virkelig hadde funnet narkotiske stoffer i Tokhars hjem. Både hans familie og naboer har vitnet til fordel for Tokhar, men til ingen nytte.

For tiden arbeider Tokhar i en mursteinsfabrikk, som en del av den lange fengselstraffen. Åndelig sett har han det bra. Siste gangen han møtte politiet viste de ham en bag full av brev. Han fikk ikke tillatelse til å lese dem. Årsaken skulle være at det fantes bibelhenvisninger i brevene. Det viser at det nytter å skrive brev, og at myndighetene legger merke til dem. Tokhar har bedt om at man ikke sender pakker til ham, da han ikke får dem. Han har sendt en beskjed til alle kristne ungdommer:

"Sett pris på møtene og lytt nøye til undervisningen. Jeg ville ha verdsatt å være til stede på møtene, men jeg har ikke den muligheten."

En annen som de uregistrerte baptistene oppfordrer til forbønn for er Armen Mizoyan fra Nagorno Karabakh. 30. juni ble han satt fri fra fengsel. Ved Guds nåde og til overraskelse for mange ble han ikke overført til en militær enhet, men ble sendt hjem. Han takker alle som har bedt for ham.

"På grunn av deres bønner, gav Gud meg styrke til å forbli trofast gjennom alle tester. Gud sørget for alle mine minste behov, selv de andre fangene var gode mot meg, og sa: Du er en sann troende."

Men Armen kan når som helst bli hentet av politiet og arrestert igjen, så la oss holde ham oppe i våre bønner og be Gud beskytte ham.

Ingen kommentarer: