onsdag, august 03, 2011

Nye menigheter plantes - det kunne vært enda flere flere om de hadde hatt bedre økonomi

Det er forunderlig å lese om det Gud gjør i Burma gjennom pastor Thaung Ngaih Lian og Bethany Baptist Church. Nå har menigheten startet opp nybrottsarbeid på et sted som heter Hmawbi (bildet). Dette er den fjerde menigheten som plantes ut fra Bethany Baptist Church.

Det hele begynte med en burmerser som ble frelst i et av møtene til pastor Lian. Denne mannen har nå gjennomgått disippeltrening et års tid, og er i brann for Jesus. Hver søndag ettermiddag over en lengre periode har pastor Lian holdt møter i denne landsbyen. Det tar pastor Lian tre timer med buss for å komme seg til Hmawbi. Han sov over natt til mandag, slik at han kunne være sammen med mannen som nå skal lede arbeidet, for å studere Bibelen sammen med ham.

Nybrottsarbeidet er ikke enkelt. Det fine er at det kommer mange ufrelste til møtene, men de er preget av mye støy og uro.

"Men vi har lært oss til å være tålmodige, slik vi måtte være det når vi plantet den første menigheten. Til å begynne med var jeg nokså frustrert, men når jeg først startet opp med bibelstudier der har Gud gitt meg glede og oppmuntringer hver eneste gang," sier pastor Lian i et brev til meg nylig.

Nå er det et stort behov for Bibler og sangbøker, men menigheten har lite penger å rutte med. Pastor Lian ber om forbønn for dette. Inntil de får penger til å kjøpe sangbøker, må de kopiere av sang etter sang for hånd, slik at sangene kan deles ut og brukes i gudstjenesten. Hadde menigheten hatt tilgang på mer penger ville de også hatt muligheten til å plante flere menigheter. Det er fortvilet at der hvor evangeliet går frem, stoppes arbeidet av økonomien. Akkurat dette ligger som en tung byrde på meg.

Ingen kommentarer: