søndag, august 24, 2014

12 år gammel kristen jente voldtatt i Pakistan

Kristne kvinner i Pakistan lider under en dobbelt forfølgelse: både fordi de tilhører feil religion, og fordi de har feil kjønn.

De blir ikke behandlet likeverdige, og blir ofte utsatt for de mest brutale formene for forfølgelse.

Tidlig i august ble en 12 år gammel kristen pakistansk jente fanget og voldtatt av to pakistanske menn. En av mennene sitter fengslet, den andre er ute på prøve. Den kristne familien utsettes nå for sjikane og trusler fordi de har valgt å anmelde voldtekten til politiet.

Voldtekten av den 12 år gamle, Muqadas, som er datter av Liaqat Masih, som har fire døtre, har vakt sinne blant den kristne befolkningen i Lahore. Muqadas kommer fra en fattig kristen familie, og alle de fire jentene arbeider som tjenestepiker i hjemmene til muslimer fra middelklassen.

Voldtekten fant sted 2. august når Muqadas og hennes eldre søster Asma var på vei hjem fra arbeidet. To muslimske menn og tre kvinner dukket plutselig opp og dro Muqadas med seg. De tok henne med til en skole, som for tiden er stengt, og voldtok henne etter tur.

Hun ble senere satt fri.

La oss huske Muqadas i våre forbønner, og la oss be for alle kristne kvinner i Pakistan som utsettes for trakassering, vold og forfølgelse.

Ingen kommentarer: