lørdag, august 02, 2014

Amerikansk misjonær i nord-koreansk arbeidsleir føler seg sviktet av USA

Kenneth Bae (bildet), den amerikanske statsborgeren som sitter fengslet i Nord-Korea, anklaget for misjonsvirksomhet, føler seg sviktet av amerikanske myndigheter.

Bae ga nylig et intervju til Choson Sinbo, en japansk avis. Han møtte til intervjuet iført en blå fangedrakt. Intervjuet skal ha skjedd 30.juli.

I intervjuet sier Bae at han hører at amerikanske myndigheter gjør alt de kan for å få ham løslatt, og han takker både amerikanske og nord-koreanske myndigheter for å gi ham tillatelse til å snakke med familien over telefon.

Han har nå sittet to år i fengsel i Nord-Korea, og det er ikke noe tegn på at det har skjedd fremgang i hans sak, ifølge den japanske avisen.

Kenneth Bae sliter med ulike helseutfordringer og er bekymret at hans helsesituasjon vil forverre seg når han nå returnerer til en spesiell arbeidsleir ganske snart. I mars ble han behandlet på et sykehus i Pyongyang. Bae må selv betale for medisiner og legebehandling.

Kenneth Bae, som kommer fra Lynwood utenfor Washington, ble arrestert i november 2012 i Rason, langs den nordøstlige kysten av Nord-Korea. Han er dømt til 15 års fengsel i arbeidsleir anklaget for misjonsvirksomhet.

Ingen kommentarer: