torsdag, august 28, 2014

SISTE: Ny dramatisk utvikling i Ukraina

Når dette skrives sitter det ukrainske sikkerhetsrådet i møte, innkalt av president Petro Porosjenko. Ukrainske myndigheter hevder at russiske styrker har rykket inn sør i øst-Ukraina, og tatt kontroll over flere byer og landsbyer.

Blant annet skal havnebyen Nonoazovsk (bildet), være under russisk kontroll.

President Porosjenko går så langt at han sier: 'Mitt land er invadert'.

Stemmer dette er vi farlig nær en full-skala krig mellom Russland og Ukraina.

Nettutgaven til Dagbladet skriver: "Det er to hovedgrunner til at Russland nå ser ut til å velge og åpne en ny front i sør. Den ene er at de vil avdele den militære oppmerksomheten fra millionbyen Donetsk, og storbyen Lugansk, som er praktisk talt omringet av ukrainske tropper. Den andre er at Russland kan ønske å opprette en korridor langs kysten av det grunne Azov- havet, til Krim i vest."

Avisen Dagen kunne i går melde at ukrainske og russiske kirkeledere møtes i Oslo 9.-12. september. Kun Den russisk-ortodokse kirke i Moskva har takket nei til toppmøtet i Oslo, som arrangeres av Det norske Bibelselskap i samarbeide med Det ukrainske Bibelselskap. Årsaken er trolig at Den ukrainsk-ortodokse kirke, som brøt med Moskva i 1991, kommer til Oslo med sin patriark, Filaret.

Ingen kommentarer: