lørdag, august 23, 2014

Strategisk menighetsplanting i Tsjad i Afrika

Her er dagens gladmelding! En ny menighet er i ferd med å etableres i Tsjad og nye mennesker vil få høre om Jesus. Det er det grunn til å glede seg over denne lørdagen, som ellers bringer så mange dårlige nyheter.

Republikken Tsjad, er ikke et land vi hører veldig mye fra hva angår kristen tro. Dette er en av innlandsstatene i Sentral-Afrika, med grenser mot Libya i nord, Sudan i øst, Den sentral-afrikanske republikk i sør, Kamerun og Nigeria i sørvest, og Niger i vest. Den nordlige delen av landet ligger i Sahara-ørkenen.

Primus-motor i arbeidet er Dr.Andre Talla (bildet), som arbeider som evangelist og menighetsplanter gjennom World Evangelism and Missions Institute (WEMI). Han kommer opprinnelig fra Kamerun. Her han ledet et pionerarbeid gjennom Life in Christ Bible Church, som har generert mer enn 100 menighetsplantinger. WEMI har sørget for den nødvendige opplæringen av menighetsplantere. Menigheter er blitt plantet både i Kamerun, Den sentral-afrikanske republikk, og nå står Tsjad for tur.

Og dette skjer samtidig med krisen som har oppstått gjennom ekstremistisk islam i det som kalles Sub-Sahara i Afrika. Den sentral-afrikanske republikk, som er en altoverveiende kristen nasjon, er blitt invadert av en muslimsk arme, og landets regjering er styrtet.

Tsjad med sin befolkning på 13,3 millioner mennesker har mer enn 72 unådde folkegrupper! 35,8 prosent av landets befolkning er kristne, mens 54,6 prosent er muslimer. Dette er et svært strategisk land med hensyn til beliggenheten.

La oss be for dette pionerarbeidet. Det er planlagt en stor pastorkonferanse i N'Djamena som er landets hovedstad i januar 2015.

Ingen kommentarer: