lørdag, august 30, 2014

Jemenittisk kvinne brent til døde fordi hun trodde på Jesus

Tidlig om morgenen 9.juli, i det sørlige Jemen, våkner Saeed til et forferdelig skrik. Han kastet seg ut av senga, dytter panikkslagne familiemedlemmer til side, og styrter inn på kjøkkenet.

Der finner han sin kone overtent. Kona, Nazeera, var i ferd med å lage til frokost. Hun hadde helt stekeolje i panna som var oppvarmet. Flasken med stekeolje hadde eksplodert, og mens hennes mann og barn var vitner, brant Nazeera. 

Ektemannen forsøkte febrilsk å slukke flammene. Deres 16 år gamle sønn forsøkte å holde moren, men pådro seg selv brannskader. De klarte å få henne til sykehuset, hvor 33 åringen døde av skadene to uker senere.

Når Saeed kom hjem til landsbyen - navnet holdes skjult av sikkerhetshensyn - fortalte en slektning av ham det utenkelige: Medlemmer av begge familier hadde byttet ut flasken med matolje med brennbar væske. Saeed visste hvorfor: For flere år siden var han og kona blitt en kristen, og de hadde nektet å vende tilbake til Islam.

Etter å ha levd i skjul i Jemen i flere måneder klarte Saeed og hans barn å flykte fra Jemen. Politiet i Jemen har ikke gjort noe i sakens anledning. Ingen vil stille som vitner for Saeed.

Saeed, som er 45 år gammel, ble født i en muslimsk jemenittisk familie. Han er høyskolelærer i arabisk. I 1997 leste han en artikkel om et medlem av det jemenittiske parlamentet som hadde gjort noe galt. Journalisten skrev noe som forbløffet ham: 'Hvorfor ikke tilgi som Issa (Jesus) gjorde? Hvis du tilgir andre, så vil din himmelske Far tilgi deg. Men hvis du ikke tilgir vil ikke din himmelske Far tilgi deg'.

Saeed hadde ikke hørt noe lignende før. Han ville vite mer om den Gud som tilgir. Men det er svært vanskelig å finne en Bibel i Jemen. I 2003 kom han over kristne radioprogram, og fikk høre mer om Jesus. Han bestemte seg for at han ville bli en kristen.

I 1998 hadde han giftet seg med Nazeera. I 2003, når han begynte de første famlende skrittene på troens vei, valgte også hans kone, og deres barn, å følge Jesus.

Da startet problemene. Saeed mistet jobben. Han fikk også problemer fordi han ikke ville gi penger til en pengeinnsamling til Hamas. Både Saeed og familien ble utsatt for sjikane og forfølgelse. En dag ble Saeed banket opp mens 1000 studenter så på.

La oss be for Saeed og hans barn i sorgen etter ektefelle og mor, og takke Gud for denne modige familien som tross alt vil følge Jesus. Er din tro verd å dø for?

Ingen kommentarer: