torsdag, august 07, 2014

Kraftig reaksjon fra Sørstatsbaptistene mot Jimmy Carters forslag om å anerkjenne Hamas

Albert Mohler (bildet), president for Sørstatsbaptistenes teologiske seminar, tar et kraftig oppgjør med USA's tidligere president, Jimmy Carter, som de siste dagene har kommet med et forslag om å anerkjenne terroriistorganisasjonen Hamas.

President Jimmy Carter, som har vært baptist hele sitt liv, vil anerkjenne Hamas 'som en legitim politisk aktør'. Carter har slått seg i lag med Irlands tidligere president, Mary Robinson, og krevd at FN's sikkerhetsråd trekker tilbake den syv år lange blokaden og sanksjonene som isolerer de 1,8 millioner innbyggerne på Gaza.

I denne forbindelsen vil eks-president Carter ha USA og EU med seg på å 'anerkjenne Hamas ikke bare som en militærmakt, men også politisk'.

Dette har fått Albert Mohler til å reagere kraftig. Og med rette. Hamas har ett mål: utryddelsen av staten Israel og den jødiske befolkningen. Det fremgår av denne terrororganisasjonens charter.

Albert Mohler sier dette om forslaget til Carter:

'Dette er et absolutt moralsk forkastelig argument'. 

Han legger til:

'Noe har gått forferdelig galt når to tidligere presidenter i to vestlige land - nasjoner som USA og Irland - foreslår at en terroristorganisasjon som Hamas skal bli anerkjent som "en legitim politisk aktør. Det i seg selv er en skandale'.

Ingen kommentarer: