tirsdag, august 26, 2014

SISTE: Opptrapping av konflikten i Ukraina - situasjonen er svært ustabil og alarmerende

Situasjonen i Ukraina er svært ustabil og svært alarmerende.

Det forteller våre bedende venner i noen av de områdene som er sterkt berørt av de russiske separatistene.

I den siste tiden har stridighetene blusset opp igjen i området rundt Mariupol, hvor det har vært stille en stund. Det skal ha vært skutt raketter fra russisk side, og det pågår harde kamper her nå.

Det er mye som tyder på at vi står overfor en opptrapping av kamphandlingene og det russiske nærværet. I følge Pentagon har russerne de siste ukene kjørt inn kolonner med stridsvogner og andre tunge våpen i Ukraina. Dette gjelder pansrede kjøretøy, rakettramper, luftvernsystem og andre tunge våpen.

Samtidig som dette skjer trakasseres stadig flere kristne. Det er en økende grad av forfølgelse mot alle kristne som ikke tilhører Den russisk-ortodokse kirke. Legg merke til emblemet som de russiske separatistene bruker, med et tydelig russisk-ortodoks kors på utsiden av et skjold, med et sverd bak.

Kirkebygg konfiskeres. Blant annet ble kirkebygget til Livets Ord i Donetsk konfiskert for få dager siden. Forholdene som mange lever under er svært vanskelige. Det gjelder ikke minst de som lever i eller rundt områdene hvor de harde kamphandlingene pågår. Det er mangel på mat og vann, og mange er traumatiserte.

Det er igjen på tide å sette inn bønnetrykket for Ukraina og Russland.

Jeg kommer til å oppdatere bloggen fortløpende med den informasjonen jeg får fra våre kilder i Ukraina. Mange av dem står midt oppe i det som skjer.

Ingen kommentarer: