tirsdag, august 19, 2014

Den religiøse friheten i Nepal truet på grunn av den kolossale menighetsveksten

Den religiøse friheten står på spill i dagens Nepal. Landets kristne føler presset fra politikere som vil innføre lover som vil forby skifte av religion.

'Det vil ikke komme som noen overraskelse om det er India som presser Nepal til å foreta endringene,' sier Patrick Klein (bildet), som leder Vision Beyond Borders, en kristen organisasjon som arbeider for de forfulgte kristne, til Mission Network News.

'India har svært stor innflytelse på Nepals politikk', forklarer Klein. 'Disse radikale hindugruppene, som hovedsakelig har sine baser i India, prøver å presse fram disse anti-konverteringslovene, fordi kirken i Nepal opplever en så sterk menighetsvekst. Folk ser at hinduismen ikke fungerer og at den ikke er sannheten'.

Forskeren Russ Mitchell som driver nettstedet 'Disciple All Nations' peker ut Kina og Nepal som de stedene i verden hvor den kristne tro vokser raskest. Han benytter seg av informasjon samlet inn i 2013 og publisert i en rapport, publisert av The Center for the Study of Global Christianity'.

'Den primære vekstfaktoren i Asia er at folk kommer til tro ved omvendelse', skriver Mitchell, og legger til: 'Kina, Nepal, Kambodsja og Mongolia, har den høyeste omvendelsesraten blant sine urbefolkningsgrupper'.

Du finner nettsiden til Russ Mitchell her:

http://discipleallnations.wordpress.com/2013/08/25/the-top-20-countries-where-christianity-is-growing-the-fastest/

Det er denne veksten som virker så truende på hinduene, mener Patrick Klein:

'Det er mye kontroll gjennom religionen. Jeg tror vi kommer til å se mer og mer forfølgelse bryte ut i Asia fordi disse folkene føler seg truet.

Det er ventet at Nepal vil få en ny konstitusjon neste år.

Ingen kommentarer: