lørdag, august 09, 2014

Legen som ble smittet av Ebola vitner om Guds hjelp og inngripen

Dr. Kent Brantly (bildet), er legen knyttet til Samaritan Purse, Franklin Grahams humanitære organisasjon, som pådro seg det forferdelige Ebola-viruset og som nå blir behandlet på et sykehus i USA.

Evangelist Greg Laurie har nå gode nyheter til alle som har bedt for ham: Dr Brantly er på bedringens vei.

Fredag kveld norsk tid kom Dr. Kent Brantly med en skriftlig kunngjøring, som jeg har oversatt til norsk:

'Jeg skriver denne oppdateringen fra Emory University Hospital hvor jeg ligger isolert, hvor legene og sykepleierne gjør sitt ytterste for å gi meg best mulig behandling og stell. Jeg blir sterkere og sterkere for hver dag som går, og jeg takker Gud for Hans nåde mens jeg har kjempet mot denne forferdelige sykdommen. Jeg ønsker også å gi uttrykk for min djupe og oppriktige takk til alle dere som har bedt for min tilfriskning samt for Nancy og for folket i Liberia og Vest-Afrika.

Min kone Amber og jeg, sammen med våre to barn flyttet ikke til Liberia med det spesifikke formål å bekjempe Ebola. Vi dro til Liberia fordi vi tror Gud kalte oss til å tjene ham ELWA Hospital

En ting har jeg lært: Det å følge Gud leder oss ofte til steder vi ikke hadde forventet å befinne oss. Når Ebola begynte å spre seg inn i Liberia, endret mitt arbeid ved sykehuset seg mer og mer til å behandle det økende antallet Ebola-pasienter. Jeg holdt hendene på utallige enkeltpersoner idet denne forferdelige sykdommen tok livet bort fra dem. Jeg var vitne til det forferdelige førstehånds, og jeg kan fortsatt huske hvert ansikt og navn.

Da jeg begynte å føle meg syk denne onsdags morgen, sørget jeg umiddelbart for å isolere meg selv før testen bekreftet min diagnose tre dager senere. Når resultatet var positivt, husker jeg at en dyp følelse av fred senket seg over meg som var hinsides all forstand. Gud minnet meg om hva Han hadde lært meg for flere år siden: at Han vil gi meg alt jeg trenger for å være trofast mot Ham.

Nå har det gått to uker, og jeg er i en helt annen fase. Mitt fokus er imidlertid fortsatt den samme - å følge Gud. Mens du fortsetter å be for Nancy og meg, ja, vennligst be for vår tilfriskning. Enda viktigere, be om at vi ville være trofast mot Guds kall over våre liv i disse nye omstendigheter.'

Nancy er en annen misjonær som er blitt smittet av Ebola-viruset.

Ingen kommentarer: