fredag, august 15, 2014

Dagens store takkeemne: Evangeliet går frem blant Khanty-folket

Se nøye på bildet til venstre!

Dette er nemlig dagens store takkeemne! Boris som er avbildet er den første av Khanty-folket som har tatt imot Jesus som sin personlige Frelser og Herre.

Khanty er en folkegruppe på 36.000 mennesker. De lever i den arktiske delen av Sibir. De lever av å jakte, fiske og gjete reinsdyr. Opprinnelig er de animister, det vil at de mener at naturen har en sjel.

Boris er etterkommer av sjamaner. Når han kom til tro på Jesus fant han fram alle amulettene og avgudene sine og brant dem offentlig i landsbyen. Det skal stort mot til for å gjøre noe slikt. Mange av de som så dette ble svært redde, og mente at gudene nå kom til å straffe dem. Men det var også andre som fulgte eksemplet til Boris, og bestemte seg for å følge Jesus som en følge av denne handlingen.

I dag fortsetter Boris å forkynne evangeliet til sin egen folkegruppe på sitt eget morsmål. Det finnes kristne rundt om i flere av Khanty-landsbyene. Totalt er de nå 400 troende. Flere av Bibelens bøker er oversatt til dette språket, og det finnes flere som Boris som forkynner evangeliet.

La oss takke for det Gud gjør blant Khanty-folket! Og la oss be om at alle 36.000 av dem kommer til en levende tro på Jesus som deres Frelser og Herre.

Ingen kommentarer: