søndag, august 03, 2014

Kristne i Gaza opplever en desperat situasjon

Det kanskje ikke så mange vet er at det finnes en baptistmenighet i Gaza.

I går var jeg i kontakt med den tidligere pastoren, Hanna Massad, som for tiden bor i Jordan. Pastor Massad er grunnlegger av Christian Mission to Gaza, og fakultetsmedlem ved Jordan Evangelical Theological Seminary.

Pastor Hanna Massad, som regelmessig besøker Gaza, og som hjelper til med å skaffe baptistmenigheten i Gaza humanitær hjelp, beskriver situasjonen på Gaza som desperat. Han ber derfor om at bønneinnsatsen må øke.

På mandag denne uken mistet Jalila Ayyad livet. Hun var det første kristne offeret for Israels bombing. Sønnen hennes er hardt skadet. Pastor Hanna Massad sier at det er stor frykt blant sivilbefolkningen på Gaza.

'Frykten og ødeleggelsene til tross. Folk gjør hva de kan for å hjelpe hverandre. Den gresk ortodokse og den romersk-katolske kirken åpner sine dører for å hjelpe de som må rømme fra sine hjem', sier pastor Massad som beskriver situasjonen på Gaza som verre enn noensinne.

'Den er mye verre enn ved de foregående krigene. Nylig snakket jeg med noen av de menighetens medlemmer som bor der, på telefonen. De brøt sammen de forferdelse over de traumatiske opplevelsene de lider under på grunn av den konstante bombingen. Selv blant de som ikke har mistet livet, vil ikke livet bli det samme igjen etter dette. Vi snakker om kjære trossøsken,' forteller pastor Hanna Massad.

Han forteller også at mange er i ferd med å gå tom for mat. Pastor Hanna Massad arbeider sammen med en medarbeider for Bibelselskapet for å skaffe til veie humanitær hjelp. Baptistmenigheten i Gaza er klar til å hjelpe til med å distribuere denne hjelpen.

Pastor Hanna Massad foreslår at vi ber for følgende bønneemner:

* Be om at krigen må ta slutt
* Be for familien til Jalila Ayyad som er blitt drept.
* Be for familien som har flyttet inn i huset der pastor Hanna Massad bodde
* Be for menighetene som har åpnet sine kirker for muslimer på flukt
* Be for de som er blitt traumatisert av den massive bombingen
* Be om at kristne må være sterke i troen og bli fyrlys for håp og kjærlighet
* Be for organiseringen av humanitær hjelp via Bibelselskapet
* Be om at kristne midt i krigens redsler kan kjenne den fred som bare Kristus kan gi.

Bildet viser inngangspartiet til baptistkirken i Gaza.

Ingen kommentarer: