mandag, august 18, 2014

Flyktninger i Nord-Irak kommer til tro på Jesus som sin Frelser og Herre

Norya er en syrisk flyktning som er blitt en kristen i flyktningeleir i Irak. Hun har mistet fem av sine barn, samt sin ektefelle, da en rakett fra den syriske regjeringen landet på taket av huset deres og forårsaket død og ødeleggelse.

Nå synger hun salmer når hun møtes sammen med de andre kristne i leiren.

Noryas historie er en av mange lignende, som medarbeidere fra Christian Aid Mission, forteller fra de kurdiske områdene av Nord-Irak. Disse medarbeiderne bruker mesteparten av livene sine til å dele evangeliet med disse flyktningene.

De går fra telt til telt for å fortelle om Jesus. Dette er mennesker som har klart å komme unna skrekkregimet til ISIL eller IS som den grusomme terrorgruppen nå kalles.

Kurdiske styrker har klart å beskytte disse flyktningene de siste ukene.

I den kurdiske byen Akra lever noen av de mange internflyktningene i et fengsel som ble bygget under Saddam Hussein. Hele 10 familier bor på hvert rom. Flesteparten av disse flyktningene trenger mat, og det er ofte det de først spør om. Men i en av disse flyktningeleirene traff medarbeiderne fra Christian Aid Mission på Abu Mustafa.

Abu Mustafa er en mann i 50 årene som er far til tre jenter med hjernesvinn. Hans kone er blant de drepte. Mustafa klandrer Gud for det som har skjedd, men han tillot medarbeiderne fra Christian Aid Mission å lese fra Bibelen for ham, og be for ham.

'Dette er første gang jeg kjenner en lindring', kunne Mustafa forteller medarbeiderne fra Christian Aid Mission. 'I tre år kunne jeg ikke smile eller føle meg trygg, men nå føler jeg alt annerledes. Jeg har fred i hjertet mitt. Vær så snill å be for jentene mine. Jeg tror at Jesus kan helbrede dem, og helbrede meg innvendig'.

Hver dag ber nå Mustafa om at medarbeiderne fra Christian Aid Mission kan komme for å besøke ham.

Hvem er så disse medarbeiderne?

Dette er frivillige fra lokale evangelikale kirker og husmenigheter. De har fått basisundervisning i hvordan de kan formidle evangeliet, og de understøttes av Christian Aid Mission.

Bildet: Norya i samtale med en medarbeider fra Christian Aid Mission.

Ingen kommentarer: