fredag, august 29, 2014

SISTE: Evangeliet spres mens kamphandlingene i Ukraina pågår!

Midt oppe i kamphandlingene og tumultene i Ukraina, spres evangeliet. Her er det ukrainske soldater som leser Lukasevangeliet.

En ny front er blitt åpnet i det østlige Ukraina de siste dagene. Som jeg meldte i går har russiske soldater i Novoazovsk, en grenseby nær Russland. Dette har i følge våre kilder skapt panikk blant ukrainske soldater, og mens dette ble skrevet sent i går kveld pågikk det harde kamper mellom russiske separatister og russiske soldater med avanserte våpen på den ene siden, og ukrainske soldater på den andre siden. Mange sivile skal være drept og såret.

Ukrainske soldater har slått hardt tilbake andre steder. Blant annet har de klart å slå tilbake de russiske separatistene i Slavjansk.

En av de som har besøkt dette området nå nylig er presidenten for Russian Ministries, Sergeij Rakhuba. Han kan fortelle at ukrainerne er utslitte og at de har bare et eneste ønske: fred.

Rakhuba har der for å møte menighetsledere, og høre med dem hvordan det er mulig å hjelpe ofrene for krigshandlingene som pågår.

'Jeg så hvordan de kristne arbeidet midt i krisen, og jeg er så stolt over å se disse unge, kristne lederne, disse pastorene. De klarer å få frem evangeliet gjennom denne krisen', sier Sergeij Rakhuba til Mission Network News.

Menighetslokalet til menigheten Godt Nytt i Slavjansk ble tatt over av de russiske separatistene. Rakhuba kan fortelle at rommene som ble brukt av søndagsskolen var stuvet fulle av våpen og eksplosiver. Etter at ukrainske soldater tok over byen, fikk de ryddet ut våpnene og eksplosivene, og så gikk menigheten sammen om å kjøpe tavler.

'Tavlene sa: Håpet er her fremdeles! Håpet finnes i Gud. Beboere av Slavjansk, tro, og Gud vil komme for å redde dere!', forteller Rakhuba.

Feiret gudstjeneste
Sergeij Rakhuba fikk muligheten til å feire gudstjeneste sammen med disse våre trossøsken.

'Halvparten av forsamlingen besto av mennesker som for det meste var helt nye og var kommet på grunn av krisen. Menigheten har hjulpet dem gjennom krisen, og de forventer nå at menigheten vil fordoble seg', forteller Rakhuba.

- Hvordan var det å feire gudstjeneste sammen med dem?

'Jeg klarte ikke å holde tårene mine tilbake, når jeg hørte forsamlingen på 500-600 synge: Halleluja, hellige Gud. Hellig, hellig, hellig. De lovpriste Gud som hadde reddet deres liv'.

Sergeij Rakhuba forteller om mennesker som er så åpne for Gud. Han tror en vekkelse kan bryte ut når som helst. Han oppfordrer oss som hører om dette til å stå sammen med de kristne her i bønn. Bønn om beskyttelse og bønn om vekkelse.

Her kan du se et opptak fra gudstjenesten i menigheten Godt Nytt, hvor Sergeij Rakhuba deltok:

https://www.youtube.com/watch?v=DxuIvh6bkNs

Ingen kommentarer: