søndag, august 31, 2014

Levende vann i Sibirs ødemarker

Sibir er legendarisk på så mange måter. Det er et veldig landområde, i det østlige Russland, som strekker seg fra Uralfjellene i vest til Stillehavet i øst, og utgjør mesteparten av det nordlige Asia.

Sibir utgjør faktisk 77 prosent av Russlands territorium, men kun 25 prosent av Russlands befolkning.

Her finner du 55.000 elver, mer enn en million innsjøer - en av dem er Bajkalsjøen, og er verdens djupeste innsjø inneholder nær en femtedel av verdens ferskvann.

Og her er det kaldt, faktisk helt ned til -71 grader Celsius.

Men Sibir er også levende evangelikale menigheter, som menigheten Levende Vann (bildet).

I Krasnojarsk regionen av Sibir arbeider pastor Alexander Novosyolov. I byen Krasnojarsk bor det mer enn en million mennesker, men Aleksander arbeider i de omkringliggende landsbyene. Det hele begynte med behovet for trygt drikkevann.

'Vannet i springen i huset vårt kan ikke drikkes, heller ikke når det kokes, derfor må vi oppsøke en offentlig drikkevannskilde tre ganger i uka. Vi møter alltid mennesker der, og det gir mange 'Samaritan-øyeblikk', hvor vi får muligheten til å fortelle om 'det levende vannet', som er Jesus. Mange blir gledelig overrasket over det vi har å fortelle dem', forteller Alexander Novosyolov i en rapport til Slavic Gospel Association, en av verdens eldste misjonsorganisasjoner som arbeider i Russland.

En av de som Alexander møtte ved den offentlige drikkevannskilden var Denis. Alexander fortalte ham om 'det levende vannet', og Denis var veldig interessert i hvordan han kunne finne det. Men datteren hans var veldig syk, og Denis kunne ikke ta seg tid til en samtale. Da dukket en nabo opp, og sa at han kunne hente vann for Denis, slik at han fikk en samtale med Alexander. Siden den gangen har Denis kommet til tro på Jesus, deltar aktivt i bibelstudiegruppen og på menighetens gudstjenester.

La oss be for dette viktige pionerabeidet.

Ingen kommentarer: