lørdag, august 16, 2014

Guds undergjerninger blant Khanty-folket i det arktiske Sibir

I går publiserte jeg et bilde av den aller første blant Khanty-folket som var blitt frelst.

Her kan du lese mer hva Gud gjør blant dette folkeslaget som teller 35.000 mennesker i det arktiske Sibir.

Valentina ble født i en liten Khanty-landsby. Hun er nummer tre av en barneflokk på åtte. Når hun var elleve døde moren. Noen få år etterpå giftet faren seg på nytt, og fikk åtte barn med sin nye kone! Dermed var de 16 i denne familien. Lik resten av Khanty-folket, hadde Valentinas familie sine egne avguder som de ofret til.

Valentina giftet seg med en barndomsvenn. De fikk to sønner, og levde lykkelig sammen. Men lykken snudde seg brått når hun mistet ektefellen i snøscooterulykke, og når hennes seks år gamle sønn døde av hjernekreft.

Tre år etter at sønnen døde møtte Valentina en annen barndomsvenn. Når hun hørte om Valentinas problemer, sa Zinaida:

'Jeg vet hvem som kan hjelpe deg og helbrede dine sår'.

Etter at Zinaida hadde fortalt Valentina om Jesus, bestemte Valentina seg for å be sammen med Zinaida, og be om at Jesus måtte komme inn i hjertet hennes!

Siden da har Gud brukt Valentina til å bringe mange av sine venner, søstre og andre av Khanty-folket til Jesus. Nå arbeider Valentina med å koordinere oversettelsen av Bibelen til Khanty-språket. Hun har allerede oversatt en Barne-Bibel, flere evangeliske hefter, samt 1.Mosebok, Salmene, Markus, Lukas og Apostlenes gjerninger til Khanty-språket.

La oss takke Gud for de under Han gjør blant dette folket, og la oss be om en gjennomgripende vekkelse blant dem.

Ingen kommentarer: