onsdag, august 27, 2014

India i ferd med å bli en hinduistisk nasjonalstat med økt grad av forfølgelse mot kristne

Mindre enn tre måneder etter at Narenda Modi ble innsatt som Indias nye president, synes situasjonen for kristne og andre religiøse minoriteter å forverres.

India er i ferd med å endre sin politikk og bli en ren hinduistisk stat. Det er svært sterke nasjonalistiske krefter med hinduistisk bakgrunn, som arbeider for dette. Mange kristne frykter nå at det ikke lenger er noen plass for dem i India. Vi ser nå en økende grad av forfølgelse på grunn av den nye politikken til de hinduistiske nasjonalistene.

Medlemmer av av den høyreorienterte Rashtriya Swayamsevak Sangh - organisasjonen av frivillige nasjonalister - og som var fødselshjelper for det høyreorienterte Bharatiya Janata partiet som sikret Modi makten - er blitt unevnt til nøkkelstillinger i regjeringen og i kulturelle institusjoner. De kjemper nå for å implementere nasjonalistiske hinduistiske verdier i det flerkulturelle India.

Dette får til følger en del trivielle ting som at bikinier er forbudt på stranda, det samme er lys på fødselsdagskaker og bruk av engelsk i skolene.

Men de virkelig farlige tingene er den økende og ikke minst svært voldelige forfølgelsen av mennesker med annen tro, og da i særlig grad evangeliske kristne.

Det er all grunn til å følge nøye med på det som skjer i India framover, ikke minst bør India stå på bønnelista vår.

Ingen kommentarer: